نقاشی‌هایی با یک میلیون هاشور


علی اکبر صادقی با اشاره به این که مشغول خلق تازه‌ترین نقاشی‌هایش با تکنیک هاشور است از برگزاری نمایشگاهی از طرح‌های پویانمایی‌اش در آینده نزدیک خبر داد.


علی اکبر صادقی متولد ۱۳۱۶ تهران است.

در دوران دبیرستان زیر نظر آواک هایراپتیان نقاشی آبرنگ را آموخت.

در سال ۱۳۳۷ در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران تحصیل خود را ادامه داد. سپس در سال ۱۳۳۸ سبک ویژه ای را در هنر ویتره ای یا شیشه بند منقوش با حال و هوای سبک ایرانی ابداع کرد.

او سالها به شیوه های گوناگون در زمینه های مختلف نقاشی همچون ساختن آفیشن فیلم، گرافیک تبلیغاتی و جعبه سازی، جلد کتاب کار کرد.

صادقی پس از پایان تحصیل از دانشکده هنرهای زیبا به پیشنهاد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دست به ساخت چند فیلم نقاشی متحرک زد. وی فعالیت هنری را سال ۱۳۵۰ در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با فیلم نقاشی متحرک به نام “هفت شهر” آغاز کرد و برای چند کتاب تصویر کشید او در این هنگام در زمینه نقاشی متحرک، تصویرگری کتاب، نقاشی آبرنگ و رنگ و روغن چیره دست بود.

صادقی علاوه بر کارهای تصویری، چند کتاب هم برای کانون منتشر کرد.

او همچنین در تهیه چند فیلم برای کانون شرکت داشت که در آنها از شیوه خاص نقاشی خود بهره گرفت. این فیلم ها در جشنواره های جهانی مورد استقبال فراوان قرار گرفت و ۱۵ جایزه را از آن خود نمود. او همچنین ۴ جایزه بین المللی برای تصویر گری کتاب نیز دریافت کرد.

در سال ۱۳۵۶ صادقی فیلمسازی را بکلی کنار گذاشت و به نقاشی به سبک سورئالیسم روی آورد و در سال ۱۳۶۷ پس از سالها دور بودن از نقاشی آبرنگ آن را از سر گرفت.

صادقی کارهای اولیه نقاشی اش را با آب رنگ انجام داد ولی از زمانی که وارد دانشکده هنرهای زیبا شد، استفاده از رنگ روغن را در کارهای تصویری خود آغاز کرد.

جایزه اول تصویرگران کتاب آسیا در سال ۱۹۷۸ برای کتاب “عبادتی چون تفکر نیست”، جایزه اول جشنواره لایپزیک در سال ۱۹۸۰ به عنوان زیباترین کتاب پیروزی و جایزه اول گرافیک برای بهترین تصویر گری کتاب سال تهران در سال ۱۳۶۸ از جمله جوایزی است که صادقی دریافت کرده است.

نمایشگاه های متعددی از آثار این هنرمند در داخل و خارج از کشور برپا شده اند.

علی‌اکبر صادقی نقاش باسابقه کشور در خصوص تازه‌ترین فعالیت هنری‌اش گفت: در حال حاضر روی یک مجموعه نقاشی تلفیقی که آمیزه‌ای از عناصر سنتی و مدرن است کار می‌کنم که امیدوارم تا پایان امسال بتوانم این مجموعه را تکمیل و به نمایش بگذارم.

جایزه اول تصویرگران کتاب آسیا در سال ۱۹۷۸ برای کتاب “عبادتی چون تفکر نیست”، جایزه اول جشنواره لایپزیک در سال ۱۹۸۰ به عنوان زیباترین کتاب پیروزی و جایزه اول گرافیک برای بهترین تصویر گری کتاب سال تهران در سال ۱۳۶۸ از جمله جوایزی است که صادقی دریافت کرده است.

او درباره تکنیک به کار رفته در این آثار بیان کرد: در فضای این نقاشی‌ها از بخش‌های رنگی همچنین در جاهایی از سفیدی بوم بهره برده و بر روی این زمینه با راپیدوگراف و به شیوه هاشور زدن طرح‌ها را پیاده می‌کنم.

صادقی در ادامه تشریح کرد: نقاشی‌های این مجموعه را در ابعاد میانگین ۱۵۰ در ۳۰۰ سانتیمتر کار می‌کنم و طرح‌های هرکدام از آثار با نزدیک به یک میلیون هاشور شکل می‌گیرد و جزئیات زیادی را شامل می‌شود.

این هنرمند طراح همچنین از قصدخود برای برگزاری نمایشگاهی از طرح‌های انیمیشن اش خبر داد و گفت: هنرجویان و علاقمندان به طراحی انیمیشن همیشه کنجکاو بوده‌اند که با پروسه طراحی‌های دستی شخصیت‌ها و صحنه‌های انیمیشن‌های آنالوگ آشنا شوند. به همین دلیل تصمیم گرفته‌ام طراحی‌های خودم در ارتباط با فیلم‌های انیمیشن را به زودی در قالب نمایشگاهی در معرض دید علاقمندان قرار دهم.

وی در پایان افزود: این طرح‌ها روی کاغذ و طلق‌های مخصوص اجرا شده‌اند.

گفتنی است علی اکبر صادقی هنرمند پیشکسوت تاکنون طراحی و کارگردانی فیلم‌های انیمیشن موفقی چون “رخ” و”هفت شهر” را در کارنامه دارد که جوایز متعدد اروپایی را هم از آن خود کرده‌اند.

فراوری: سمیه رمضان ماهی

بخش هنری تبیان


منابع:

همشهری آنلاین

هنرآنلاین

… درحال بارگذاری


سایت موسسه فرهنگی تبیان > بخش هنری