اسپری نانو واکسن‌ برای بینی

یکی از مزیت‌های این نوع جدید از واکسن‌ها این است که میزان دسترس‌پذیری آن به مردمی که در نقاط دور افتاده زندگی می‌کنند افزایش یافته است. چرا که نیاز به هیچ گونه خنگ سازی و یخچالی نداشته و استفاده از آن نیز بسیار ساده‌تر است.

واکسن‌های کنونی به طور معمول با معرفی بخش جزئی از یک ویروس و یا باکتری به بدن کار می‌کنند، به دنبال پاسخ هومورال بدن به این تغییر، توانایی سیستم ایمنی بدن به تولید آنتی بادی منجر به پیشگیری از عفونت‌های آینده خواهد شد. اما به تازگی، دانشمندان برای مبارزه با عفونت‌های ویروسی و باکتریایی به استفاده از سلول‌های T روی آورده‌اند. این واکسن جدید نیز ممکن است به بررسی این مساله بپردازد.

فرمول واکسن، شامل پروتئین نمونه از ویروس و یا باکتری مورد نظر است که توسط پلیمرهای زیست تخریب‌پذیر محاط شده‌اند. زمانی که این ترکیب اسپری شده یا به صورت ضربتی به بدن وارد می‌شود، سیستم ایمنی بدن را فعال کرده و هر یک از سلو‌های T و یا پاسخ هومورال، بسته به ترکیب شیمیایی واکسن، دفاع ایمنی خاصی ایجاد می‌کنند.

تحقیقات تا کنون نشان داده است که واکسن‌های نانویی برای تولید ایمنی با سلول‌های T در جوندگان موثر واقع شده است. فاز بعدی این تحقیقات به بررسی اثرگذاری این واکسن در پستانداران بزرگ خواهد پرداخت.

نوع جدید این واکسن‌ها مزایای عملی‌تری ارائه می‌کند، به طوریکه می‌توان با خیال راحت و بدون به خطر انداختن اثر بخشی آن در دمای اتاق به مدت ده ماه نگهداری شود. علاوه بر این، تعبیه این واکسن‌ها در قالب اسپری بینی _همانطور که در تصویر نیز مشاهده می‌شود_ آسان‌تر بوده و راه را برای توزیع آن ساده کرده است. بدون استفاده از سرنگ و سوزن، استفاده از این واکسن‌ برای کودکان توسط والدین ساده‌تر و بدون درد است. این ایده توسط محققان MIT مطرح شده است.


پرتال دانشگاهی کشور Iran University Portal : آخرین مطالب اخبار دانشگاهی کشور