ماهی و مرجان بر بوم نقاشی

سمیه رمضان ماهی -بخش هنری تبیان

چند سالی است که حضور کمپین های مختلف با هدف حفاظت از محیط زیست در جای جای جهان پررنگ تر شده است. در این میان، کشورمان ایران نیز از این جنبش استقبال کرد. پیله بهشت از جمله گروه هایی است که در اقدامی خلاقانه، تلاش دارد ضمن برپایی نمایشگاه های هنری، با محوریت توجه به محیط زیست، اقدامی فرهنگی در این زمینه انجام دهد.
آغاز ماجرا
در سال 92 و در  پی انجام پروژه های  زیست محیطی و آسیب شناسی گونه های جانوری ، گروه هنری پیله بهشت در راستای اهداف زیست محیطی خود به دعوت از هنرمندان نقاش و تصویرگر پرداخت تا با همسویی این قشر هنری در حفظ و صیانت از محیط زیست و خلق آثاری فاخر و نمایش آنها، سهمی در بیداری فرهنگی و لزوم توجه به محیط زیست بردارد.
در همین راستا گروه هنری بهشت دو هدف را مد نظر قرار داد:
اول، تقویت جایگاه طبیعت در عرصه هنر 
و دوم، پیوند هنرمند با طبیعت از نگاهی نو و ثبت گونه های جانوری از خشک زی تا آبزی
نخستین پروژه ای که این گروه با ایده خانم هما رستمی شاهواری در اردیبهشت سال 1392 برگزار کرد “بازگشت پرندگان ”  نام داشت که با دعوت از هنرمندان تصویرگر و سفر ایشان به جزیره آشوراده همراه با کارشناس پرنده نگری و  تجهیزات کامل و رصد گونه های مختلف پرندگان  و مشاهده ی زیستگاهشان و آسیب شناسی آنان انجام گرفت.
این گروه تلاش داشت تا با خلق آثار هنری در خور توجه، پیام فرهنگی- زیست محیطی خود را در قالب یک نمایشگاه و چاپ کتابی با همین عنوان به انجام برسانند. سرانجام این نمایشگاه در بهمن ماه سال 92 در خانه هنرمندان بر پا شد و کتابی نیز از این مجموعه با 2000 جلد به چاپ رسید که 1000جلد از آن به صورت رایگان در اختیار مردم و دانش آموزان قرار گرفت و بخشی دیگر از کتابها توسط شهرداری و موزه دارآباد و… خریداری شد.
برنامه آتی و دومین نمایشگاه گروه هنری پیله بهشت
در سال جاری، پیله بهشت در دومین گام موثرخود در جهت حفظ محیط زیست  تصمیم گرفت که هنرمندان را با چالش مهمتری روبرو کند و این بار، ماهیان و مرجان های در حال مرگ خلیج  همیشه پارس را موضوع نمایشگاه قرار داد.
به همین منظور هنرمندان نقاش و تصویرگر را پس از گزینش به جزیره کیش برده که با غواصی و مشاهده ماهی ها و قرارگرفتن در فضای زیر آب از نزدیک ، بتوانند از دریچه چشم خود به آسیب های زیست محیطی پرداخته و با خلق آثارشان گام موثری در جهت آشنایی آحاد مردم و لزوم توجه مسئولین به این عرصه بردارند.
عنوان این پروژه  “ماهی و مرجان ” انتخاب شده است و بر طبق مصاحبه اختصاصی تبیان با خانم مینا محیطیان مدیراجرایی پروژه،  در اردیبهشت سال 94 نمایشگاهی با همین عنوان درفرهنگسرای نیاوران تهران و نمایشگاه دیگری در جزیره کیش برپا خواهد شد.

 دومین نمایشگاه گروه هنری پیله بهشت با عنوان “ماهی و مرجان”، در سال آینده و در روز10 اردیبهشت 94، همزمان با روز خلیج فارس، افتتاح خواهد شد و آثاری در زمینه نقاشی، تصویر سازی، ویدئو آرت و هنر محیطی از هنرمندان مطرح معاصر در آن ارائه خواهد گردید.

همچنین بر طبق روال نمایشگاه گذشته، قرار است کتابی از آثار هنری این مجموعه و به دو زبان پارسی و انگلیسی، در 1 الی2 هزار جلد به چاپ رسد و همزمان با افتتاحیه نمایشگاه  در روز 10 اردیبهشت 1394 ( روز جهانی خلیج پارس) رونمایی گردد و در دسترس علاقمندان قرار گیرد.
نکته قابل توجه دیگر آن که به غیر از نمایشگاه نقاشی و تصویرسازی، سال آینده در نمایشگاه ماهی و مرجان، مستندی نیز توسط آقای محمد علی اینانلو و محمد تقی وهمیان به نمایش درخواهد آمد که چالشی نو با مسئولین و دست اندرکاران محیط زیست را مطرح خواهد کرد.
این بار و در مجموع 36 هنرمند با گروه پیله بهشت در پروژه “ماهی و مرجان” همکاری کرده اند.
هنرمندان پیشکسوت حاضر در این نمایشگاه عباتند از استاد پرویز کلانتری،حسین محجوبی، ، قباد شیوا ،گیزلا وارگا سینایی، بهرام دبیری، حسین ماهر، معصومه مظفری،مینا غازیانی ، علی ندایی ، علی ذاکری، ،مهنوش مشیری ،فاطمه رادپور ،بهنام کامرانی ، فرشید شیوا
هم چنین از هنرمندان جوان و معاصر که در این نمایشگاه حضور دارند می توان به: طاهره صمدی طاری ، ، بیتا وکیلی ، شیما خشخاشی، مهشید دارابی، گلرخ محتاج الفضل، نسترن سیف الله زاده ، لیلی رشیدی ، وحید چمانی، ، سعید رفیعی منفرد ، امیر نصر کم گویان ، بابک رشوند، سعید احمدزاده ،  مرتضی پور حسینی، علی زعیم، بهناز جلالی، سبا عربشاهی، لیلا سیفی، آرزو و افروز قلی زاده ، سمایه شریفی ،الهه محیطیان، ستاره معتضدی اشاره کرد.
لازم به ذکر است که محمود نورایی در این نمایشگاه یک ویدیو آرت نمایش خواهد داد و امید فریدونی ، فریده شاهسوارانی و شهناز زهتاب نیز آثاری در قالب هنر محیطی ارائه خواهند کرد.
داشتن محیطی زیبا و بدور از آلودگی نعمتی است که همه مردم می توانند از آن بهره برند و پیله بهشت برآن است که این تفکر را به عین و واقع  در قالب آثار هنری نیز گسترش دهد .
به امید محیطی پاک


85در صد آثار شب دوم چهاردهمین حراج کریستیز به فروش رفت اما همچنانکه انتظار می‌رفت رقیبی برای فروش یک میلیون دلاری فرهاد مشیری در شب نخست پیدا نشد و عنوان رکورد دار این دوره یه یک هنرمند ایرانی تعلق گرفت.

این روزها آثار هنری با موضوع قرآن کریم از 60 هنرمند بزرگ کشورمان به میزبانی فرهنگسرای نیاوران تهران در شرایطی به نمایش درآمده که قرار است روز دهم مرداد داریوش ارجمند به جای چکش زدن، زنگ زورخانه ای فروش این آثار را به صدا در آورد.

نوسان در بازار هنر، همیشه وجود دارد و هرسال از فصلی به فصل دیگر، بازار هنر مدرن و هنر امپرسیونیست و هنر معاصر با تغییر و تحولات فراوانی روبه رو می شود. در این میان، بازار هنر، نقشی دوگانه ایفا می کند.

مبنع این خبر (برای مشاهده متن کامل خبر لینک زیر را بزنید):
سايت موسسه فرهنگی تبیان > بخش هنری