لزوم تدوين فرهنگ‌نامه ويژه مديريت

عضو هيات علمي دانشگاه زنجان با انتقاد از بي‌توجهي فرهنگستان ادب به معادل‌سازي واژه‌هاي تخصصي در حوزه مديريت، اين اقدام را راهي‌ براي مصونيت در مقابل فرهنگ غرب دانست._

اشكان فرهمنديان در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، با انتقاد از نبود فرهنگ‌نامه جامع و تخصصي در حوزه مديريت گفت: تدوين يك فرهنگ‌نامه جامع و تخصصي براي دانشجويان حوزه مديريت و صنعت مورد غفلت فرهنگستان ادب فارسي واقع شده است. در واقع فرهنگستان تنها به معادل‌سازي واژه‌هاي مورد استفاده عرف پرداخته است.

وي نوك پيكان اين غفلت را متوجه دانشجويان رشته مديريت و صنعت دانست و افزود: برداشت‌هاي متفاوت، ‌دوگانگي و دريافت زمان‌بر از مفهوم اصلي واژه مورد استفاده استادان از جمله آسيب‌هايي است كه دانشجويان با آن مواجه هستند.

فرهمنديان اظهار كرد: تدوين يك فرهنگ‌نامه جامع در حوزه مديريت و صنعت ضمن ايجاد توافق بين استادان مصونيتي را در برابر فرهنگ وارداتي كه معمولا نظريه‌ها و علوم جديد با خود به همراه مي‌آورند ايجاد مي‌كند.

عضو هيات علمي دانشگاه زنجان در ادامه سرفصل‌هاي دروس مديريت را قديمي ارزيابي كرد و گفت: بيشتر موضوع‌هاي مورد بحث در حوزه مديريت قديمي است بنابراين فارغ التحصيلان دانشگاه‌های ما متعلق به دهه‌ 40 تا 80 ميلادي هستند.

وي با اشاره به گستردگي مباحث حوزه مديريت گفت: مترجمان به غير از كتاب‌هاي اصول مديريت به عنوان دروس پايه به ديگر مباحث حوزه مديريت مانند رفتار سازماني، بازاريابي و توليد توجه كمتري دارند اين درحالي است كه نيازمند نگاه تخصصي در اين زمينه‌ها هستيم. به عبارتي ديگر بايد از نگاه كلي اجتناب و حوزه‌هاي تخصصي به چالش كشيده شود.

فرهمنديان حضور در همايش‌هاي تخصصي و مطالعه مقاله‌هاي جديد  را از مهم‌ترين راه‌هاي دسترسي به دانش روز دانست و افزود: با توجه به مشكل اقتصادي و نوسان نرخ ارز، دانشگاهيان كمتر مي‌توانند به منابع خارجي دسترسي داشته باشند. از سوي ديگر برخي دانشگاه‌ها به دليل مشكل مالي به كاهش پهناي باند اينترنت مبادرت كردند. اين شرايط در حالي اعمال مي‌شود كه بسياري از دانشجويان براي دريافت مقاله‌هاي جديد بايد حق عضويت پرداخت كنند؛ در واقع دانشجويان نيازمند حمايت‌هاي مالي دانشگاه‌ها هستند.


خبرگزاری کتاب – پربيننده ترين عناوين دانش و فناوری